Na odpratávaní snehu v meste sa pracovalo celú noc

23.01.2013 Prešov

Po snehovej nádielke, ktorá zasiahla mesto včera popoludní a v noci, pracovali na jeho odpratávaní aj pracovníci dvoch firiem, ktoré zabezpečujú pre mesto zimnú údržbu ciest a chodníkov. Spolu sa o odpratanie chodníkov starali 4 multikáry a o odpratanie snehu z ciest 3 sypače a 2 traktory. Momentálne sú cesty a chodníky schodné. Na niektorých miestach sú mokré, alebo sa na nich ešte nachádza vrstva kašovitého snehu.
Prešovské cesty má na starosti spoločnosť Správa a zimná údržba prešovských ciest, s.r.o. a chodníky Záhrada Real, s.r.o. Pracovníci obidvoch firiem strávili v teréne celú noc. Na odpratávanie chodníkov sa vydali ešte hodinu po polnoci 4 multikáry, s prestávkami pracovali až od 8:15 ráno, kedy sa mi podarilo spriechodniť všetky chodníky v meste. Pracovníci však upozorňujú na to, teplota vonku je stále pod nulou a na chodníkoch je vrstva utlačeného alebo kašovitého snehu.
Na prešovských cestách sa v noci pohybovali aj 3 sypače a 2 traktory a od skorého rána prebiehal aj ručný posyp na cestách v priľahlých častiach mesta. Podľa pracovníka nonstop dispečingu sú v súčasnosti už všetky cesty odhrnuté a situácia je uspokojivá, no nie ideálna, pretože teplota vonku je stále pod nulou.
V prípade ďalej zmeny klimatických podmienok a sneženia koordinuje činnosť mechanizmov nonstop dispečer zimnej údržby ciest, ktorého je možné kontaktovať na tel. čísle: 051/77 34 424.
 
Jana Jurčišinová
 

Vyberte región

mark